Ξεκινάει τη λειτουργία της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης

Αφροδίτη Καφτάνη
By Αφροδίτη Καφτάνη April 11, 2017 12:21

2
Στις 24 Απριλίου ανοίγει τις πύλες της στο κοινό η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης η οποία στεγάζεται στην οδό Αϊδινίου 28 σε ένα διώροφο νεοκλασικό ανακαινισμένο χώρο. Φιλοδοξία του Βαγγέλη Χατζατουριάν, προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης και υπεύθυνου για τη λειτουργία της είναι όπως μας εξηγεί ο ίδιος να αποτελέσει η βιβλιοθήκη εστία φλιαναγνωσίας και πνευματικής δημιουργικής συνύπαρξης επισκεπτών όλων των ηλικιών και κάθε δημοτικής κοινότητας.
«Στα βιβλία κάθε εποχής αποτυπώνεται το πολιτιστικό στίγμα ενός λαού και αναδεικνύεται η πνευματική του ταυτότητα και εξέλιξη», μας λέει ο κ. Χατζατουριάν ο οποίος θεωρεί ότι σύντομα η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα αποτελεί σημείο δημιουργικής συνάντησης για τους δημότες της πόλης μας και όχι μόνο.
Το εξειδικευμένο προσωπικό της Βιβλιοθήκης υποδέχεται και ξεναγεί το κοινό στους χώρους της βιβλιοθήκης, όπως το αναγνωστήριο, την αίθουσα χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και την αίθουσα συνεδριάσεων.
H Βιβλιοθήκη περιβάλλεται από έναν υπέροχο φυσικό χώρο που προσφέρεται για πρωινές αναγνώσεις και εσπερινές βιβλιοπαρουσιάσεις. Το φυσικό φως που διαχέεται σε όλο το κτήριο συντελεί στη δημιουργία ενός φιλόξενου χώρου για ατομική καθώς και συνεργατική ανάγνωση και μάθηση, με το χώρο του αναγνωστηρίου να αποτελεί σημείο δημιουργικής συνάντησης.

***Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας 

Αφροδίτη Καφτάνη
By Αφροδίτη Καφτάνη April 11, 2017 12:21
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*