Διάγγελμα Τσίπρα: 13η σύνταξη και ΦΠΑ

Αφροδίτη Καφτάνη
By Αφροδίτη Καφτάνη December 9, 2016 09:08

dsc6308
Την παροχή 13ης σύνταξης για φέτος σε χαμηλοσυνταξιούχους πριν την αλλαγή του έτους, αλλά και το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας.

Σε έκτακτο μήνυμά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι το κράτος θα διαθέσει 617 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει περίπου 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 850 ευρώ ανά μήνα.

Το κατώτατο βοήθημα θα είναι τα 300 ευρώ, ενώ για ορισμένους θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ. Η ενίσχυση θα δοθεί κλιμακωτά από κάτω προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι ο συνταξιούχος με μηνιαίες αποδοχές 600 ευρώ θα λάβει περισσότερα χρήματα από τον συνταξιούχο των 700 ευρώ.

Οι πόροι θα προέλθουν από την υπεραπόδοση των εσόδων στον φετινό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στα νησιά που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος από την προσφυγική κρίση θα ανασταλεί η εξίσωση των συντελεστών ΦΠΑ με την ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναστολή αφορά τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και τα νησιά της άγονης γραμμής.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το «πάγωμα» των συντελεστών θα ισχύσει έως το τέλος της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε τέλος ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει να αναδιανέμεται στους πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

 

Αφροδίτη Καφτάνη
By Αφροδίτη Καφτάνη December 9, 2016 09:08
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*