Προχωρά η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου στη Νέα Σμύρνη

Smyrna Today
By Smyrna Today August 1, 2016 08:21

douroutzoulakisΠρογραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την «Ανάπλαση Οδών Ομήρου – Παλαιολόγου», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος του έργου είναι να συγκεράσει τη βασική αντίθεση της λειτουργίας της περιοχής επέμβασης, που ενώ αποτελεί έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες εισόδου στη Νέα Σμύρνη, είναι ταυτόχρονα και ο πυρήνας του εμπορικού κέντρου του Δήμου. Με τις παρεμβάσεις που θα εκτελεσθούν επιχειρείται η διευθέτηση της κίνησης των οχημάτων και των πεζών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού και την ανάδειξη του χαρακτήρα του εμπορικού κέντρου.

Ειδικότερα, το έργο έχει ως αντικείμενο την ανάπλαση δύο βασικών οδών του Δήμου Νέας Σμύρνης, της οδού Ομήρου από τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, και την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου έως την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, συμπεριλαμβανομένης της νησίδας – Παλαιολόγου, Ιωνίας και Κυδωνιών – και των παρακείμενων σε αυτήν δύο ακόμη δρόμων Ιωνίας και Κυδωνιών. Ακολούθως, περιλαμβάνεται η μετατροπή της μιας λωρίδας της οδού Παλαιολόγου που εφάπτεται με την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, σε ποδηλατοδρόμο μέχρι τη λεωφόρο Νικολάου Πλαστήρα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

 

Smyrna Today
By Smyrna Today August 1, 2016 08:21
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*