Υoga, χορός και μουσική στο Άλσος Νέας Σμύρνης την Κυριακή

Smyrna Today
By Smyrna Today June 24, 2016 10:37

20160610-yoga day.cdrΟ Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Yoga, και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος διοργανώνουν μια ξεχωριστή ημέρα με πολύ yoga, χορό και μουσική,  στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 26 Ιουνίου, με τη συμμετοχή σχολών, που εκπροσωπούν όλα τα συστήματα γιόγκα και θα παρέχουν δωρεάν μαθήματα στο κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός των άλλων εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους. Παράλληλα και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διεξαχθούν διαλέξεις επιστημόνων που αφορούν στην ιστορία και στα οφέλη της γιόγκα. Το βράδυ από τις 20.30 έως τις 22.30, θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο πολιτισμού «Γαλαξίας» -στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης- ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, με Χαιρετισμό από την Α.Ε. κυρία Murugesan Manimekalai, πρέσβειρα της Ινδίας, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του Δρ. Δημήτρη Βασιλειάδη από την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χορό και μουσική της Γιόγκα και της Ινδίας.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η γνωριμία του κοινού με τη φιλοσοφία και τις αρχές της γιόγκα, η οποία αποτελεί ένα φιλοσοφικό σύστημα που αναπτύχθηκε πριν από περίπου 5 χιλιάδες χρόνια και περιλαμβάνει πρακτικές που αποσκοπούν στη σταδιακή ανάπτυξη της συνειδητότητας του ατόμου. Απώτερο σκοπό της αποτελεί η εναρμόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης σε νοητικό, συναισθηματικό, ψυχικό, ενεργειακό και σωματικό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος, εξελίσσεται σε ένα υγιές κύτταρο της κοινωνίας, που διακρίνεται από ήθος, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους του και το περιβάλλον του.

Να σημειωθεί ότι για τα μαθήματα δεν απαιτείται εγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του facebook Light of Yoga  και στο www.yogaportal.gr.

Smyrna Today
By Smyrna Today June 24, 2016 10:37
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*